ASZ ziekenhuis

Rond de jaren 1999 - 2000 was ons Stedelijk OLV ziekenhuis een zieltogend bedrijf met een bedbezetting van amper 35%. De verliezen liepen toen op tot 120 miljoen Belgische frank per jaar.
Als toenmalig schepen van sociale zaken zat ik gedurende deze periode mede aan de onderhandelingstafel om hiervoor een oplossing te zoeken. Eén alternatief was een fusie met de ziekenhuizen ASZ Aalst en Wetteren.

Begin 2001 was deze fusie rond. Sindsdien ben ik ononderbroken lid van het ASZ directiecomité en heb ik reeds verschillende 'bedreigingen' voor het voortbestaan van ons ziekenhuis mede kunnen deblokkeren en oplossen.

De eis van de hogere overheid tot het afschaffen van onze materniteit was het 1e zwaar probleem. Dit hield namelijk op termijn in dat we onder de minimumvereiste 150 bedden zouden zakken en aldus op termijn geen acuut ziekenhuis meer zouden zijn.

Vandaag, ongeveer 10 jaar later, is ons stedelijk ziekenhuis ASZ een bloeiend bedrijf dat nog voortdurend in uitbreiding is en het statuut van ACUUT ZIEKENHUIS nog steeds bewaard heeft.
De bedbezetting grenst bijna steeds aan de maximum grens en het aantal specialisaties van artsen is fel uitgebreid. Met de huidige verbouwingen van het voormalig Huize Verhaeghe wordt een nieuwe periode ingeleid.

Ik wil blijven ijveren voor het voortbestaan van ons ziekenhuis !